Ima li šta lepše od započetog dana sa mekanim i dobro poznatim pužićima sa sirom?
Pužići zauzimaju posebno mesto u našem kulinarstvu, kako zbog praktičnosti i ukusa, tako i zbog savršenog izgleda. Nećemo izostaviti njihovu odličnu ulogu kao užina za sve školarce koji sada kreću u osvajanje školske godine.
Brzina i jednostavnost je ispraćena mekanim i ukusnim testom, a evo kako spremiti pužiće sa sirom.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 300 g kravljeg tvrdog sira
- 4 jajeta
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 dl kisele vode
- 1 dl ulja
- 2 dl jogurta
za preliv:
- 1 žumance
- susam
Priprema:
Kore prostrite i podelite na dva jednaka dela. U jednu posudu umutite jaja i dodajte zgnječeni sir, prašak za pecivo, kiselu vodu, malo ulja i jogurt.
Primetićete da kore koje ste podelili imaju više listova. U zavisnosti koliko jak ukus želite, filom premažite sve kore ili svaku drugu.
Zatim, kore urolajte poput rolata. Uvijajte ih u kružnim pokretima, kako biste napravili ružicu ili pužić i tada isecite parče. To ponavljajte dok od svih kora ne napravite pužiće.
Ređajte ih u pleh, malo ih raširite i premažite umućenim žumancetom. Po želji možete preko posuti i susam.
Pužiće pecite u zagrejnoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, tačnije, dok ne porumene.
Verujte da, iako se brzo spremaju, još brže nestaju iz tanjira.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.