Vreme čitanja: oko 1 min.
Marlenka kuglice kao med medeni: As u rukavu kada stižu iznenadni gosti
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jako prost i lagan recept koji i ona manje iskusna domaćica može da napravi
Iako srpska kuhinja može da se diči brojnim receptima što slanih što slatkih, ipak nam ponekad srce zaželi da probamo nešto što je omiljena hrana i van granica naše države.
Jedan od tih recepata su i Marlenka kuglice.
Poznatija je kao torta, ali kuglice postaje sve popularnije, pa vam u nastavku dajemo recept kako najlakše da ih napravite.
Sastojci:
- 340 g mlevenog keksa
- 200 g putera
- 80 g otopljene karamele
- 2 kašike meda
- 2 kašike ruma
- sitno seckani orasi
Priprema:
U većoj činiji pomešajte rum sa mlevenim keksom i ostavite sa strane.
Otopite puter pa pomešajte sa otopljenom karamelom i kašikama meda. Potom smesu sa keksom i rumom pomešajte i sve zajedno dobro izblendajte. Smesa treba da bude čvrsta i ne bi trebalo da bude lepljiva.
Od dobijene smese formirajte kuglice pa ih uvaljajte u seckane orahe ili neko drugo orašasto voće. Poređajte ih na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje i dobro ohladite pre posluživanja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Milkšejk od kuvanog sladoleda: A mislili ste da je nemoguće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.