
Marlenka kuglice kao med medeni: As u rukavu kada stižu iznenadni gosti
Iako srpska kuhinja može da se diči brojnim receptima što slanih što slatkih, ipak nam ponekad srce zaželi da probamo nešto što je omiljena hrana i van granica naše države.
Jedan od tih recepata su i Marlenka kuglice.
Poznatija je kao torta, ali kuglice postaje sve popularnije, pa vam u nastavku dajemo recept kako najlakše da ih napravite.
Sastojci:
- 340 g mlevenog keksa
- 200 g putera
- 80 g otopljene karamele
- 2 kašike meda
- 2 kašike ruma
- sitno seckani orasi
Priprema:
U većoj činiji pomešajte rum sa mlevenim keksom i ostavite sa strane.
Otopite puter pa pomešajte sa otopljenom karamelom i kašikama meda. Potom smesu sa keksom i rumom pomešajte i sve zajedno dobro izblendajte. Smesa treba da bude čvrsta i ne bi trebalo da bude lepljiva.
Od dobijene smese formirajte kuglice pa ih uvaljajte u seckane orahe ili neko drugo orašasto voće. Poređajte ih na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje i dobro ohladite pre posluživanja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Milkšejk od kuvanog sladoleda: A mislili ste da je nemoguće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.