• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlakši, a najukusniji doručak: Francuske punjene prženice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Standardnoj pripremi dodajte samo ova dva sastojka

  • 1
Topli sendvič Foto: Shutterstock

Često zaboravimo koliko su prženice lak i ukusan doručak, a kako biste dobro poznate ukuse malo zašarenili, dajte šansu ovom receptu.

Francuske punjene prženice su skoro identične po pripremi kao i obične, ali im je ukus još bogatiji. Ovo je dobro poznati domaći doručak, koji će cela porodica još više zavoleti, zbog ova dva dodatna sastojka.

Sastojci:

  • 12 kriški bajatog hleba
  • 6 listova kačkavalja
  • 6 listova šunke
  • 4 jajeta
  • 50 ml mleka
  • malo soli

Priprema:

Između dve kriške hleba stavite list kačkavalja i šunke.

U jednu širu činiju umutite jaja. Dodajte mleko i malo posolite.

Zagrejte ulje u jedan dublji tiganj. Pazite da ne sipate previše, kako ne bi prženice ispale masne.

U smesu sa jajima i mlekom spustite prvo jednu stranu hleba, pa umočite u drugu stranu i spustite u vruće ulje.

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa okrenite i pritisnite malo viljuškom da se kriške dobro zalepe.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Potpuni hit: Evo kako da napravite jestivu šoljicu za mleko uz pomoć Mlevene Plazme

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • FANTOM(68)

    15. septembar 2023. | 11:11

    A može li umesto listova šunke da se stave listovi pilećeg parizera, em jeftiniji em što su sada u trendu Stradije. Čestitam na poskupljenju goriva nebeski narode , tigar polako lipsava.

    Podelite komentar