Često zaboravimo koliko su prženice lak i ukusan doručak, a kako biste dobro poznate ukuse malo zašarenili, dajte šansu ovom receptu.
Francuske punjene prženice su skoro identične po pripremi kao i obične, ali im je ukus još bogatiji. Ovo je dobro poznati domaći doručak, koji će cela porodica još više zavoleti, zbog ova dva dodatna sastojka.
Sastojci:
- 12 kriški bajatog hleba
- 6 listova kačkavalja
- 6 listova šunke
- 4 jajeta
- 50 ml mleka
- malo soli
Priprema:
Između dve kriške hleba stavite list kačkavalja i šunke.
U jednu širu činiju umutite jaja. Dodajte mleko i malo posolite.
Zagrejte ulje u jedan dublji tiganj. Pazite da ne sipate previše, kako ne bi prženice ispale masne.
U smesu sa jajima i mlekom spustite prvo jednu stranu hleba, pa umočite u drugu stranu i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa okrenite i pritisnite malo viljuškom da se kriške dobro zalepe.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Potpuni hit: Evo kako da napravite jestivu šoljicu za mleko uz pomoć Mlevene Plazme
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
FANTOM(68)
A može li umesto listova šunke da se stave listovi pilećeg parizera, em jeftiniji em što su sada u trendu Stradije. Čestitam na poskupljenju goriva nebeski narode , tigar polako lipsava.
Podelite komentar