Pravi jesenji doručak: Bećarac sa jajima
Ovo je jedan od onih starih recepata, još iz doba naših baka, verovatno svima dobro poznat, ali uvek aktuelan.
Idealan za predstojeće jesenje dane.
Brzo se pravi, od jeftinih sastojaka, ali uvek utešan i ukusan.
Sastojci:
- 80 ml ulja
- kilogram zelenih parika
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašika biljnog začina
- 3-4 zrela paradajza
- 2 komada jaja
Priprema
Najpre operite paprike i iseckajte na sitne kockice.
Zagrejte u dubljoj šerpi ili tiganju ulje, a potom ubacite paprike i dinstajte ih dok ne omekšaju.
U međuvremenu sitno iseckajte crni luk, koji dodajete u paprike onda kada omekšaju. Poklopite posudu i dinstajte dok luk ne smekša takođe, a potom otklopite i na jačoj vatri lepo upržite povrće.
Za to vreme oljuštite i iseckajte paradajz na sitne kockice. Ubacite u već skoro ispržen luk i papriku, dodajte biljni začin i poklopite da se povrće dinsta u paradajzovom soku.
Još jednom sklonite poklopac i pustite malo da uvri saft.
Kada se sve lepo uprži, dodajte jaja i mešajte par minuta dok se lepo ne ispeku u saftu.
Poslužite uz hleb i lepe kriške belog sira.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Jelena Knežević u Zasavici otkriva svoje kulinarske tajne
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.