• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova lenja pita se topi u ustima: Recept koji prikuplja samo pohvale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Favorit među slatkišima

  • 0
Lenja pita Foro: Shutterstock

30Lenja pita je jedan klasik među desertima sa naših prostora.

Ovaj kolač je favorit i za onoga ko sprema, ali i za onoga ko je tu samo da uživa u njoj. Za vas smo pripremili jedan lak recept za lenju pitu, kao iz poslastičarnice.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  •  2 dl jogurta (1 časa)
  • 1 časa od 2 dl ulja
  • 1 časa od 2 dl šecera
  • 2 čase od 2 dl brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 1 kg narendanih jabuka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica burbon vanilin šećera
  • 1/2 kesice cimet apo zelji secera/ako su jabuke kisele/
  • po potrebi 2-3 kasike griza
  • šećer u prahu

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja i izdinstajte narendane jabuke i dodajte šećera po želji, vanilin šećer i cimet. Ukoliko je ova smesa retka dodajte dve do tri kašike griza da bi dobili gustinu fila. Odložite sa strane.

U činiju za mikser stavite jaja i šećer. Mutite ih doke se ne dobije penasta smesa.

Zatim, u istu činiju dodajte ulje i jogurt i ponovo sve sjediniti.

Dodajte brašno sa praškom za peciv0 i miksajte dok se ne dobije mekano testo.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh stavite polovinu testa i pecite ga 10 minuta, dok korica malo ne potamni.

Izvadite pleh, a zatim  rasporedite fil i prekrijte drugom polovinom testa.

Pleh vratite u toplu rernu i pecite oko 40 minuta. Čačkalicom proverite da je kolač dobro pečen. To ćete uraditi tako što ćete po sredini kolača ubosti čačkalicu, a kada je izvučete ona mora biti suva. Ukoliko se za nju zalepilo testo, kolač nije gotov.

Pospite šećer u prahu preko kolača i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti