Leblebije su jedne od često zaboravljenih namirnica, ali nepravedno.
Možda nikada ne biste pomislili, ali leblebije vrve od proteina i vitamina poput magnezijuma, vitamina B6, gvožđa i mnogih drugih. Zato, ako ih ukombinujete uz malo krompira i propržite, imaćete jedan preukusan i zdrav doručak.
Evo kako da pripremite ove mekane pržene pogačice od krompira i leblebija.
Sastojci:
- 600 g leblebija
- 1 glavica crnog luka
- 5 - 6 čenova belog luka
- 200 g barenog krompira
- 1 šaka rukole
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- 5-6 kašika prezli
- malo korijandera
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Veče pre pripremite leblebije tako što ćete ih odvojiti u jednu posudu sa vodom i ostaviti da prenoće.
Sitno narendajte krompir, pa mu dodajte oprane listove rukole, iseckan crni i beli luk i oceđene leblebije.
Zatim, dodajte začine, jaja, brašno, prezle, pa zamesiti testo.
Oblikujte uštipke, tačnije pogačice i pržite ih na zagrejanom ulju, sa obe strane, dok lepo ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Srb
A kakve leblebije. Kuvane ili sirove. Ako su sirove, ne mogu se skuvati same od sebe potpljene u vodi preko noci.
Podelite komentar