Pravo je vreme da počnete sa priremom turšije. Ovom kiselom dodatku jelima se svi obradujemo i pravi je vesnik da počinje zima.
Ukoliko prvi put pripremate turšiju ili želite da isprobate neki drugačiji način spremanja, pripremili smo za vas jedan lak, ali fantastičan recept.
Sastojci:
- 2 kg šiljatih zelenih paprika
- 2 kg zelenog paradajza
- 2 kg krastavčića
- 2 kg karfiola
- 1 kg šargarepe
- po želji crni luk,
- kupus
tečnost za turšiju:
- 1 l prokuvane vode
- 9 l hladne vode
- 300 g soli
- 200 g šećera
- 2 l 9-procentnog alkoholnog sirćeta
- 1 kesica bibera u zrnu
- 2 kesice vinobrana
- 2 kesice konzervansa
Priprema:
Povrće dobro operite. Šargarepu očistite i isecite na četiri dela po dužini.
Papriku i paradajz probušite na nekoliko mesta viljuškom, kako bi bolje upile kiselinu.
Karfiol iskidajte na cvetiće, oljuštite luk, a kupus očistite i iseće na četvrtine.
Prokuvajte litar vode sa šećerom, solju i biberom.
Dodajte joj sirće, konzervans, vinobran i sve to sjediniti sa hladnom nekuvanom vodom.
Povrće složite u tegle, prelijte tečnošću, zatvorite i ostavite na tamnom, hladnom i promajnom mestu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.