• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za savršenu turšiju: Sa ovakvom pripremom nema greške

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turšija je glavni i obavezni član zimske trpeze

  • 0
Tegla, tursija, zimnica Foto: Shutterstock

Pravo je vreme da počnete sa priremom turšije. Ovom kiselom dodatku jelima se svi obradujemo i pravi je vesnik da počinje zima.

Ukoliko prvi put pripremate turšiju ili želite da isprobate neki drugačiji način spremanja, pripremili smo za vas jedan lak, ali fantastičan recept.

Sastojci:

  • 2 kg šiljatih zelenih paprika
  • 2 kg zelenog paradajza
  • 2 kg krastavčića
  • 2 kg karfiola
  • 1 kg šargarepe
  • po želji crni luk,
  • kupus

tečnost za turšiju:

  • 1 l prokuvane vode
  • 9 l hladne vode
  • 300 g soli
  • 200 g šećera
  • 2 l 9-procentnog alkoholnog sirćeta
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • 2 kesice vinobrana
  • 2 kesice konzervansa

Priprema: 

Povrće dobro operite. Šargarepu očistite i isecite na četiri dela po dužini.

Papriku i paradajz probušite na nekoliko mesta viljuškom, kako bi bolje upile kiselinu.

Karfiol iskidajte na cvetiće, oljuštite luk, a kupus očistite i iseće na četvrtine.

Prokuvajte litar vode sa šećerom, solju i biberom.

Dodajte joj sirće, konzervans, vinobran i sve to sjediniti sa hladnom nekuvanom vodom.

Povrće složite u tegle, prelijte tečnošću, zatvorite i ostavite na tamnom, hladnom i promajnom mestu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti