
Recept za slani tart sa brokolijem: Pravi način da deca zavole ovo povrće
Odlično je vreme da počnete sa unosom pravih vitamina u ishranu. Ovaj recept za slani tart ne samo da zvuči zanimljivo, nego je pun vitamina, uključujući i glavnu zvezdu tarta - brokoli.
Veoma se lako priprema, a savršen je kao prilika da svojoj dečici približite ovo povrće od kojeg, iz nepoznatih razloga, beže.
Sastojci:
- 3 velika krompira - oguljena i isečena na tanke listiće
- 1 manji brokoli odvojen na cvetiće
- 250 g pečurki isečenih na kriške
- 1 crveni luk isečen na kockice
- 200 g šunke isečene na kockice
- 8 komada (oko 150 g) čeri paradajza isečena na četvrtine
- 4 jaja
- 2 belanca
- 1/2 dl pavlake za kuvanje
- so
- 200 g sira u listićima
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite što tanje oštrim nožem.
Osušite ga ubrusom. Zatim uzmite staklenu ili keramičku tepsiju i premažite puterom ili uljem u tankom sloju.
Poređajte krompir na dno i stranice tepsije. Krompir premažite puterom ili uljem, pospite solju i biberom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite krompir oko 10 minuta.
U tiganju izdinstajte luk dok malo ne omekša. Dodajte pečurke, malo pojačajte vatru i dinstajte dok luk ne porumeni i tečnost iz pečuraka ne ispari.
Posolite i dodajte malo bibera.
Dodajte brokoli i nastavite sa dinstanjem još tri minuta. Mešavinu izručite ravnomerno preko pečenog krompira.
Odozgo rasporedite šunku i paradajz.
Jaja i belance umutite, zatim dodajte kajmak, posolite i pobiberite. Prelijte smesu preko tarta.
Preko tarta rasporedite sir na kriške. Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 30 do 35 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zapečeni krompir sa ukusnim nadevom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.