• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za slani tart sa brokolijem: Pravi način da deca zavole ovo povrće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite se za pohvale koje će vam doneti ovo jelo

  • 0
Tart, slani tart, brokoli Foto: Shutterstock

Odlično je vreme da počnete sa unosom pravih vitamina u ishranu. Ovaj recept za slani tart ne samo da zvuči zanimljivo, nego je pun vitamina, uključujući i glavnu zvezdu  tarta - brokoli.

Veoma se lako priprema, a savršen je kao prilika da svojoj dečici približite ovo povrće od kojeg, iz nepoznatih razloga, beže.

Sastojci:

  • 3 velika krompira - oguljena i isečena na tanke listiće
  • 1 manji brokoli odvojen na cvetiće
  • 250 g pečurki isečenih na kriške
  • 1 crveni luk isečen na kockice
  • 200 g šunke isečene na kockice
  • 8 komada (oko 150 g) čeri paradajza isečena na četvrtine
  • 4 jaja
  • 2 belanca
  • 1/2 dl pavlake za kuvanje
  • so
  • 200 g sira u listićima
  • malo maslinovog ulja

Priprema: 

Krompir oljuštite, isecite što tanje oštrim nožem.

Osušite ga ubrusom. Zatim uzmite staklenu ili keramičku tepsiju i premažite puterom ili uljem u tankom sloju.

Poređajte krompir na dno i stranice tepsije. Krompir premažite puterom ili uljem, pospite solju i biberom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite krompir oko 10 minuta.

U tiganju izdinstajte luk dok malo ne omekša. Dodajte pečurke, malo pojačajte vatru i dinstajte dok luk ne porumeni i tečnost iz pečuraka ne ispari.

Posolite i dodajte malo bibera.

Dodajte brokoli i nastavite sa dinstanjem još tri minuta. Mešavinu izručite ravnomerno preko pečenog krompira.

Odozgo rasporedite šunku i paradajz.

Jaja i belance umutite, zatim dodajte kajmak, posolite i pobiberite. Prelijte smesu preko tarta.

Preko tarta rasporedite sir na kriške. Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 30 do 35 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zapečeni krompir sa ukusnim nadevom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti