• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite sami svoj pesto sos: Jednostavnije je nego što mislite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u procesu pripreme

  • 0
pesto Foto: Shutterstock

Pesto od bosiljka vuče korene iz Đenove, dela Ligurske regije u Italiji. Svaka od tamošnjih porodica ima svoj način pripreme, uz tajni dodatak koji daje autentičnost svakom sosu. Zajedničko im je njegov tradicionalni način pripreme u avanu, iako danas mnogi koriste razne mašine za obradu hrane.

Znamo koliko se dobro slaže sa pastom, a bilo bi lepo da s vremena na vreme u taj ručak uložite malo više truda i ljubavi, pa da sami spremite svoj sos.

Sastojci:

  • 3 čena belog luka
  • 2 šoljice svežeg bosiljka 
  • 1/3 šolje pinjola
  • pola šolje parmezana
  • biber 
  • so
  • maslinovo ulje

Priprema:

Koliku god šolju da koristite, to je vaša mera za sve sastojke, jedino što ćete u zavisnosti od toga povećati ili smanjiti količinu belog luka.

Njega prvo očistite i ugnječite u avanu, pa dodajte da se krčka sa solju. Potom se polako dodaje bosiljak koji ste isto pre toga istucali (mada možete i u blenderu sve odraditi). Onda se dodaju pinjole, isto ugnječene (izblendane), pa je vreme i za malo parmezana. U to se polako dosipa maslinovo ulje, a potom još parmezana. Na kraju ide još malo soli i bibera. Može i limunov sok malo da se nacedi, za još lepši ukus.

Čuvajte ga u teglici u frižideru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti