
Napravite sami svoj pesto sos: Jednostavnije je nego što mislite
Pesto od bosiljka vuče korene iz Đenove, dela Ligurske regije u Italiji. Svaka od tamošnjih porodica ima svoj način pripreme, uz tajni dodatak koji daje autentičnost svakom sosu. Zajedničko im je njegov tradicionalni način pripreme u avanu, iako danas mnogi koriste razne mašine za obradu hrane.
Znamo koliko se dobro slaže sa pastom, a bilo bi lepo da s vremena na vreme u taj ručak uložite malo više truda i ljubavi, pa da sami spremite svoj sos.
Sastojci:
- 3 čena belog luka
- 2 šoljice svežeg bosiljka
- 1/3 šolje pinjola
- pola šolje parmezana
- biber
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Koliku god šolju da koristite, to je vaša mera za sve sastojke, jedino što ćete u zavisnosti od toga povećati ili smanjiti količinu belog luka.
Njega prvo očistite i ugnječite u avanu, pa dodajte da se krčka sa solju. Potom se polako dodaje bosiljak koji ste isto pre toga istucali (mada možete i u blenderu sve odraditi). Onda se dodaju pinjole, isto ugnječene (izblendane), pa je vreme i za malo parmezana. U to se polako dosipa maslinovo ulje, a potom još parmezana. Na kraju ide još malo soli i bibera. Može i limunov sok malo da se nacedi, za još lepši ukus.
Čuvajte ga u teglici u frižideru.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Dobili smo recept za najbolji burek
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.