• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Torta od poznatih čokoladica je zvezda svake trpeze: Kremasta poslastica zadovoljava nepca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako priprema može delovati komplikovana, kad je probate tortu, sve ćete zaboraviti

  • 0
kinder bueno, torta, poslastivca, slatkiš, desert Foto: Shutterstock/Justyna Pankowska

Mnogi ne mogu da zamisle rođendan bez bogate i čokoladno nafilovane torte. Već godinam jedna od popularnijih je i torta od punjenih čokoladnih štapića.

Dajemo vam nešto drugačiji recept, a vi nam javite kako vam je ova poslastica ispala.

Sastojci:

za koru:

  • 3 jajeta
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 180 g brašna
  • 2 šolje kakaa
  • 1 kesica prašna za pecivo
  • malo soli

za fil:

  • 200 g čokoladnih punjenih štapića
  • 50 g čokoladnih mrvica
  • 150 ml slatke pavlake
  • 220 g maskarponea
  • 200 g putera
  • 100 g bele čokolade

za preliv:

  • 50 ml slatke pavlake
  • 50 g čokoladnih mrvica

Priprema:

Pre svega zagrejte rernu i dve iste tepsije podmažite i obložite papirom za pečenje.

U činiju ulupajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa zajedno izmiksajte najmanje 10 minuta. Prilikom mućenja će se smesa čak utrostručiti.

U drugoj činiji spojte suve sastojke, prosejte brašno, pa dodajte kakao, prašak za pecivo i so. Na manjoj brzini miksera mutite "mokre" sastojke dodajući suve. Mutite dok se sve ne sjedini.

U posebnoj zdeli umutite čvrsto slatku pavlaku i jednu kašiku ubacite u činiju sa brašnom i jajima, pa kad promešate, ubacite svu slatku pavlaku u tu činiju i špatulom lagano promešajta.

Smesu sipajte u dva spremljena pleha trudeći se da ravnomerno sipate. Pecite oko 45 minuta, a čačkalicom proverite da li je gotovo. Kada kore izvadite iz rerne, ostavite ih malo da se ohlade u plehovima pa ih tek onda izvadite iz njih i pustite da se skroz ohlade. Prekrijte ih providnom folijom i stavite u frižider na dva sata.

U međuvremenu, čokoladice, belu čokoladu i puter stavite da se otope u šerpi. Kada se otope, stavite slatku pavlaku i na srednjoj temperaturi kuvajte uz mešanje sve dok ne postane gusto.

Iz šerpe sipajte u činiju i pokrijte takođe providnom folijom i ostavite, najbolje celu noć, u frižideru.

Tu smesu sutradan mutite mikserom i dodajte maskarpone uz mućenje mikserom na srednjoj brzini dok ne postane glatka.

Kore požete podeliti na dva dela da dobijete četiri i preko svake ređajte fil sve dok ne potrošite sav materijal.

Sastojke za preliv otopite i prelijte preko torte. Ukrasite je popularnim čokoladicama.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite sladoled kod kuće za samo 5 minuta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti