Palenta sa bundevom za doručak: Kraljica jeseni čini svaki obrok bogatijim

 
 ≫ 
  • 0

Palenta je, razumljivo, omiljeni doručak kada ste u žurbi, ali sa dolaskom jeseni možemo da je malo začinimo i učinimo da nam jutra počnu aromatičnim mirisom bundeve. 

Ovaj recept možete koristiti i kada ste u potrazi za idealnim prilogom uz jelo koje ste pripremili za ručak.

Dan nastavite u istom pravcu, šoljom kafe sa mirisom i aromom bundeve.

Sastojci:

  • 200 g naseckane bundeve
  • 2 šolje mleka
  • pavlaka za kuvanje
  • 1 šolja palente
  • parmezan
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Bundevu naseckajte na kockice, pa je poprskajte maslinovim uljem i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Dovoljno je oko 25 minuta, dok ne omekša.

Nakon što se bundeva ispeče, prebacite je u blender i dodajte mleko. Pasirajte dok smesa ne postane kremasta, a potom je prebacite u veću posudu.

Dodajte u to vodu i pavlaku za kuvanje, pa stavite na ringlu. Kada se zagreje, dodajte palentu. S vremena na vreme mešajte, pa kada postane dovoljno gusto, sklonite sa ringle. Na kraju dodajte začine i parmezan, još bolje promešajte i služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti