Palenta sa bundevom za doručak: Kraljica jeseni čini svaki obrok bogatijim
Palenta je, razumljivo, omiljeni doručak kada ste u žurbi, ali sa dolaskom jeseni možemo da je malo začinimo i učinimo da nam jutra počnu aromatičnim mirisom bundeve.
Ovaj recept možete koristiti i kada ste u potrazi za idealnim prilogom uz jelo koje ste pripremili za ručak.
Dan nastavite u istom pravcu, šoljom kafe sa mirisom i aromom bundeve.
Sastojci:
- 200 g naseckane bundeve
- 2 šolje mleka
- pavlaka za kuvanje
- 1 šolja palente
- parmezan
- maslac
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Bundevu naseckajte na kockice, pa je poprskajte maslinovim uljem i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Dovoljno je oko 25 minuta, dok ne omekša.
Nakon što se bundeva ispeče, prebacite je u blender i dodajte mleko. Pasirajte dok smesa ne postane kremasta, a potom je prebacite u veću posudu.
Dodajte u to vodu i pavlaku za kuvanje, pa stavite na ringlu. Kada se zagreje, dodajte palentu. S vremena na vreme mešajte, pa kada postane dovoljno gusto, sklonite sa ringle. Na kraju dodajte začine i parmezan, još bolje promešajte i služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.