• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izlivena pita sa mladim lukom spremna za tili čas: Doručak koji će obradovati vaša čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubav na prvi zalogaj!

  • 0
Pita sa lukom Foto: Shutterstock

Pite dolaze u raznim kombinacijama, u bezbroj tradicionalnih i novijih recepata, a mi smo izdvojili najbolji recept za ovu preukusnu pitu. Ono što ovu pitu čini lepšom od većine jeste to što je savršena kao glavna zvezda doručka, ali isto tako je dobra i kao prilog jelima.

Zato, pipremite ove sastojke i spremite se da pokupite komplimente.

Sastojci:

  • 250 g mladog luka
  • ulje 
  • 400 ml jogurta
  • 250 g sitnog sira
  • 4 jajeta
  • 250 g brasna
  • so
  • kasičica praška za pecivo

Priprema:

Za početak očistite i isecite luk. Dodavajući mu malo soli, izdinstitajte ga i otavite da se ohladi.

Jaja i so umutite u jednoj činiji, sve dok ne dobijete penastu smesu. Postepeno dodajte jogurt i mutite između dodavanja.

Brašno i prašak za pecivo sjedinite i dodajte umućenoj smesi.

Za kraj, postepeno dodajte sir i isprženi mladi luk.

Tepsiju premažite uljem i pospite brašno, a potom u nju ravnomerno rasporedite testo.

Ukoliko želite, možete pitu je prekriti susamom pre stavljanja u rernu. Pecite je na 200 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti