
Izlivena pita sa mladim lukom spremna za tili čas: Doručak koji će obradovati vaša čula
Pite dolaze u raznim kombinacijama, u bezbroj tradicionalnih i novijih recepata, a mi smo izdvojili najbolji recept za ovu preukusnu pitu. Ono što ovu pitu čini lepšom od većine jeste to što je savršena kao glavna zvezda doručka, ali isto tako je dobra i kao prilog jelima.
Zato, pipremite ove sastojke i spremite se da pokupite komplimente.
Sastojci:
- 250 g mladog luka
- ulje
- 400 ml jogurta
- 250 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 250 g brasna
- so
- kasičica praška za pecivo
Priprema:
Za početak očistite i isecite luk. Dodavajući mu malo soli, izdinstitajte ga i otavite da se ohladi.
Jaja i so umutite u jednoj činiji, sve dok ne dobijete penastu smesu. Postepeno dodajte jogurt i mutite između dodavanja.
Brašno i prašak za pecivo sjedinite i dodajte umućenoj smesi.
Za kraj, postepeno dodajte sir i isprženi mladi luk.
Tepsiju premažite uljem i pospite brašno, a potom u nju ravnomerno rasporedite testo.
Ukoliko želite, možete pitu je prekriti susamom pre stavljanja u rernu. Pecite je na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Dobili smo recept za najbolji burek
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.