Mnogima je pica omiljeno jelo i neosporno je da su oni pravilni i traicionalni načini da je pripremite savršeni, ali ponekad je potreban jedan brzi recept, čiji će ukus parirati originalnoj.
Pica iz tiganja bi možda razbesnela Italijane, ali onima koji žure sigurno je pravi spas. Zato, evo recepta koji će vam brzinski dati odličan ručak.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 150 g kiselog mleka, ali može i kisela pavlaka
- so
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- ulje
- paradajz-pelat, eventualno kečap
- origano
- šunka ili neko drugo suvo meso
- kačkavalj
Priprema:
U jednoj činijici sjedinite brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte ulje, so i kiselo mleko.
Umesite testo da bude glatko, i dodajte malo brašna, ako je potrebno.
Testo razvucite u kružni oblik, debljine oko jedan centimentar.
U tiganj zagrejte ulje na srednjoj vatri i stavite testo. Pecite oko pet minuta.
Uzmite tanjir i premažite jednu stranu sa uljem i uz pomoć njega okrenite tanjir na drugu stranu.
Već pečenu stranu premažite paradajz pelatom ili kečapom, te preko počnite sa ređanjem suvog mesa i kačkavalja.
Preko pospite malo origana, poklopite i ostavite da se peče još pet do šest minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.