Granola, recept za ukusan i zdrav doručak koji je gotov za 20 minuta

 
  • 0

Kako je krenulo hladnije vreme, tako se i naša ishrana menja. Trebalo bi da povedemo računa šta unosimo u organizam jer se slabije krećemo, pa nam je potrebna hrana koja se brzo vari.

Jedna od takvih stvari jeste granola, a čiji recept vam dajemo u nastavku.

Sastojci:

  • 200 g ražanih pahuljica
  • 200 g ovsenihpahuljica
  • 1 šaka badema i lešnika
  • 1 kašika semenki suncokreta
  • 1 kašika lanenih semenki
  • 3 kašike meda
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 3 kašike vode
  • 200 g pomešanih suvog grožđa, kajsija i šljiva

Priprema:

Uključite rernu, a pleh u kom ćete peći granolu obložite papirom za pečenje, najbolje je da bude malo dublji pleh kako se granola ne bi prosula prilikom pečenja.

Lešnike i bademe isecite na krupnije delove, pa ih pomešajte u činiji sa pahuljicama i ostalim semenkama. Dobro promešajte i sipajte u pleh.

Potom pomešajte "mokre" sastojke: med, otopljeno kokosovo ulje i vodu i prelijte preko suvih sastojaka u plehu. Sve lagano prstima promešajte i stavite da se peče i to odmah iznad najniže rešetke.

Pecite najviše do 25 minuta dok ne zamiriše i granola ne dobije zlatnu boju. Trebalo bi u toku pečenja da promešate nekoliko puta da ne bi zagorelo.

Kada izvadite iz rerne, ostavite da se dobro ohladi, pa potom iseckajte ili izlomite na željene delove i skladištite je u tegle.

Možete je jesti uz jogurt.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Proverite da li i vi grešite kada perete brokoli?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti