Kako da napravite knedle za domaću supu, da nisu ni previše tvrde, niti se raspadaju tokom kuvanja
Supa s knedlama i bez njih nije isto jelo. One joj daju čar koja nas sve vraća u detinjstvo i donosi toplinu doma.
Koliko god recepata da ste do sad isprobali, knedle retko kad da ispadnu baš onako kako treba.
Ili su previše tvrde, pa se ne skuvaju do kraja iznutra, ili su previše meke, pa vam se griz raspe po celoj supi. Ili ste onaj jedan put uboli pravi recept i knedle su vam bile baš savršene, ali više niste uspeli da ga nađete.
Zato je supa danas u drugom planu. Možete da je skuvate klasično sa mesom i zeleni, ili, pak, da iskoristite prečicu i stavite običnu kocku. Bitno je da je skuvate kako biste u njoj spremili ono što je glavna stvar danas - savršene knedle za supu.
Sastojci:
(za jedan litar supe)
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 4 kašike griza
- biljni suvi začin (prema ukusu)
- so i biber (prema ukusu)
Priprema:
U jedan litar vode stavite supu da vri dok vi pripremate knedle.
U zdelici pomešajte jaje, griz, ulje, biljni začin i dosolite i pobiberite prema želji.
Zagrabite smesu jednom kašičicom i nemojte da je napunite do vrha, jer će knedle da narastu od kuvanja i da budu velike.
Sa drugom kašičicom oblikujte gornju stranu knedle i prebacujte smesu iz jedne kašičice u drugu dok ne dobijete tipičan, gladak izgled knedle.
Sa dve male kašičice spustite knedlice u lonac u kome supa vri. Smanjite vatru.
Kuvajte ih oko deset minuta na tihoj temperaturi dok ne isplivaju na površinu, kada znate da je supa gotova.
I to je to, uživajte u domaćim knedlama.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.