![kolač sa makom kolač sa makom](https://xdn.tf.rs/2023/10/09/shutterstock2343912515-670x447.jpg?ver=682282)
Kolač sa makom i belom čokoladom za slasno popodne
Mak je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača, mafina i peciva. Ovaj sastojak daje prepoznatljiv profil ukusa i poboljšava teksturu.
U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.
Sastojci:
- 200 g mlevenog maka
- 200 g šećera
- 500 ml mleka
- 300 g keksa
- griz
- vanilin šećer
- 150 g putera
- 100 g bele čokolade
- 50 g slatke pavlake
Priprema:
U jednu šerpicu stavite mak zajedno sa šećerom i griz, pa prokuvajte u mleku. Vodite računa o temperaturi, održavajte sve na srednjoj vatri. Kada se smesa zgusne, onda sledi puter koji treba dobro izmešati sa ovom smesom.
Tek onda na red dolazi dodavanje mlevenog keksa u sve ovo. Pazite da se sve lepo sjedini u homogenu smesu. Izlijte u kalup i ostavite da se dobro ohladi.
Ganaš ćete spremiti od bele čokolade koju ćete istopiti na pari, pa dodajte slatku pavlaku. Prelijte kolač i neka malo sve odstoji u frižideru. Uskoro će biti spreman za služenje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.