• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolač sa makom i belom čokoladom za slasno popodne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Divna zakuska za posle ručka

  • 0
kolač sa makom Foto: Shutterstock

Mak je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača, mafina i peciva. Ovaj sastojak daje prepoznatljiv profil ukusa i poboljšava teksturu.

U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.

Sastojci:

  • 200 g mlevenog maka
  • 200 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 300 g keksa
  • griz
  • vanilin šećer
  • 150 g putera
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g slatke pavlake

Priprema:

U jednu šerpicu stavite mak zajedno sa šećerom i griz, pa prokuvajte u mleku. Vodite računa o temperaturi, održavajte sve na srednjoj vatri. Kada se smesa zgusne, onda sledi puter koji treba dobro izmešati sa ovom smesom.

Tek onda na red dolazi dodavanje mlevenog keksa u sve ovo. Pazite da se sve lepo sjedini u homogenu smesu. Izlijte u kalup i ostavite da se dobro ohladi.

Ganaš ćete spremiti od bele čokolade koju ćete istopiti na pari, pa dodajte slatku pavlaku. Prelijte kolač i neka malo sve odstoji u frižideru. Uskoro će biti spreman za služenje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti