Pita od bundeve: Najukusniji znak jeseni

 
 
  • 0

Izobilje bundeve najrazličitijih vrsta koje pruža jesen svakako treba iskoristiti i u kuhinji.

Predstavljamo vam recept za pitu od bundeve od koje će vam dom posebno zamirisati.

Sastojci: 

  • 1 kg bundeve
  • 4 jajeta
  • 700 g tankih kora
  • so
  • šećer
  • cimet
  • ulje

Priprema:

Izrendajte bundevu, posolite je, dodajte kašiku šećera i ostavite da stoji.

Potom promešajte rukom gnječeći bundevu i iscedite je.

Umutite četiri jajeta, u njih dodajte bundevu, osam kašika ulja, kesicu cimeta i malo šećera.

U pomašćen pleh stavite dve kore, preko njih fil od bundeve, pa kore i tako dok ne potrošite materijal.

Poprskajte sve ulje i pecite na 15 0 stepeni 20-ak minuta, dok ne dobije zlatastu boju.

Ohlađenu pitu isecite u pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti