Izobilje bundeve najrazličitijih vrsta koje pruža jesen svakako treba iskoristiti i u kuhinji.
Predstavljamo vam recept za pitu od bundeve od koje će vam dom posebno zamirisati.
Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 4 jajeta
- 700 g tankih kora
- so
- šećer
- cimet
- ulje
Priprema:
Izrendajte bundevu, posolite je, dodajte kašiku šećera i ostavite da stoji.
Potom promešajte rukom gnječeći bundevu i iscedite je.
Umutite četiri jajeta, u njih dodajte bundevu, osam kašika ulja, kesicu cimeta i malo šećera.
U pomašćen pleh stavite dve kore, preko njih fil od bundeve, pa kore i tako dok ne potrošite materijal.
Poprskajte sve ulje i pecite na 15 0 stepeni 20-ak minuta, dok ne dobije zlatastu boju.
Ohlađenu pitu isecite u pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.