• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porketa za celu porodicu: Recept za rolovanu svinjetinu nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak koji ćete sa slašću pojesti

  • 0
porketa, recept, ručak, svinjetina, rolovana svinjetina Foto: Shutterstock/from my point of view

Bliži nam se vreme praznika, polako možda već razmišljamo šta ćemo spremati od hrane i čime će naša trpeza biti ulepšana.

Jedan od svečanijih obroka koji možete da servirate porodici jeste i rolovana svinjetina, odnosno porketa. Recept se nalazi u nastavku teksta, a verujemo da ćete je sa slašću pojesti.

Sastojci:

  • 2,5 kg prasetine (svinjske potrbušine)
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica čilija
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašika masti
  • so, biber

Priprema:

Sve suve začine sameljite ili ako imate avan u njemu usitnite. Meso dobro posolite i pobiberite, a unutrašnji deo pospite usitnjenim začinima. Meso urolajte u rolat i zavežite kanapom kako se ne bi otvorilo prilikom pečenja.

Mast otopite pa njome premažiteceo rolat i stavite u tepsiju sa rešetkom i sipajte vodu taman toliko da ne dodiruje meso.

Celu tepsiju obmotajte alu - folijom i pecite najmanje sat i po vremena između 180 i 200 stepeni.

Posle ovog vremena, meso bi trebalo da je omekšalo, pa zato skinite foliju i povećajte temperaturu rerne na 220 stepeni kako bi se meso zapeklo i njegova koža postala hrskava.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti