• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pohovane jabuke su pravi hit jesenje kuhinje: Ukus koji će vaši stomaci pamtiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako po izgledu liče na krofnice, vrlo su jedinstvenog ukusa

  • 0
Pohovanee jabuke Foto: Shutterstock

Ne smete propustiti priliku da ne iskoristite jabuke na sve moguće načine u vašoj ishrani.

Zato, ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 2 jaja
  • 6 kašika brašna
  • kašičica šećera
  • 1/2 kafene šoljice mleka (može i kisela voda)
  • po želji cimet i šećer u prahu

Priprema:

Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasecite na kolutove i ostavite ih sastrane.

Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i šećer . Sve dobro izmešajte, tako da testo bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.

Viljuškom umačite jabuke u testo i pržite na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri.

Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja.

Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.

Priprema:

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Otvorena najveća plantaža organskih jabuka u Srbiji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti