Da li ste probali "poderane gaće"? Mađarski specijalitet langoš svaka domaćica obožava
Langoš je tradicionalni mađarski specijalitet koji podseća na mekike.
Recept je vrlo jednostavan, zato se pripremite za uživate i u pripremi i u ukusu.
Mnogima je poznato i pod nazivom poderane gaće, langušice, languš ili pecipale. Po kom god nazivu da ga poznajete, sigurno više pamtite divan ukus ovog jela, kako navodi "Cookist.com".
Sastojci:
- 380 g brašna
- pola kašičice šećera
- pola kašičice soli
- 4 g suvog kvasca
- jedna šolja mlake vode
- ulje
Priprema:
U jednu veću činiju umutite brašno, so, šećer i suvi kvasac.
U istu posudu sipajte vodu i malo ulja. Testo dobro izmešajte, dok ne bude glatko i rastegljivo.
Testo formirajte u jednu loptu i ostavite ga u prethodno nauljenoj činiji da naraste (oko 40 minuta do sat vremena).
Kada naraste dovoljno, slobodno ga malo pritiskajte i mesite.
Na ravnu povoršinu pospite brašno, pa tu premestite testo. Preko testa takođe pospite malo brašna.
Podelite smesu na šest jednakih porcija, zatim svaku izdvojte da odmori oko 20-ak minuta.
Svaku porciju razvucite i na sredini napravite jedan krstić nožem. Sada je testo spremno za prženje.
Svaki langoš pržite oko četiri minuta u srednje zagrejanom ulju. Sa obe strane treba biti zlatne boje i hrskav.
Možete ih služiti sa čime god poželite, a preporučujemo sa pavlakom, kajmakom ili pak belim lukom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vodolijax
U Dalmaciji se zovu paspalji ......odrastao na njima.....najlepši su vrući i posuti sa cukrom ili ti šećerom....
Podelite komentar