
Recept za musaku od pečuraka: Domaćice su i ovoga puta bile domišljate i kreativne
Musaka je uvek rado viđen gost na trpezi. Ipak, postoji mnogo načina kako je pripremiti, ali su se "lenje domaćice" dosetile jednog zanimljivog i drugačijeg recepta.
Ovakva priprema ne podrazumeva ni krompir ni mleveno meso, ali zato je pravi užitak za pripremu, jer je glavna zvezda jela upravo pečurka, piše "VeryVera.com".
Sastojci:
- 500 g iseckanih šampinjona
- glavica crnog luka, veća
- 100 g slanine
- 3 jaja
- ulje
- 8 kriški hleba
- 250 ml mleka
- 150 ml kisele pavlake
- začini
Priprema:
Izaberite jednu tepsiju srednje veličine i premažite je uljem. Zatim, prekrijte dno hlebom koji prethodno potapate u mleko.
Izdvojite začine poput peršuna, soli i bibera.
Slaninu iseckajte na komade i prodinstajte je sa pečurkama i lukom na srednjoj vatri.
Kada bude gotovo, sipajte ovaj miks preko hleba. Zatim, ređajte ponovo natopljeni hleb preko smese.
U jednu činiju umutite jaje i pavlaku i prelijte kao završni sloj.
Ovu musaku pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.