• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marija je slavila Svetog Luku, a svi su pričali o jednom detalju na njenom stolu: "Kako je dobra fora"!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marija (29) iz Novog Sada slavila je 31. oktobra Svetog Luku sa svojom porodicom i tada je odlučila da napravi jedan "fazon" na slavskom stolu. Svi su se oduševili njenom idejom sa ubrusom

  • 0
Muž žena večera Foto: Shutterstock

Marija L. je na Fejsbuku podelila iskustvo sa slave Sveti Luka, koju je obeležila u krugu porodice.

Jedna Novosađanka koja se predstavila kao Marija L. je u grupi na Fejsbuku napisala da je ove godine napravila mali presedan na svojoj slavskoj trpezi, a da su gosti to pozdravili sa oduševljenjem.

-Svake godine slavim Svetog Luku u krugu familije, bude nas desetak, pa tako spremimo gomilu hrane. Naravno, tu su razne đakonije, iće i piće, ali sam ove godine dodala jedan detalj koji će uz žito, vino i slavski kolač biti neizostavan - napisala je ona.

Kako je rekla, od sada će na njenom stolu uvek biti ubrus od 100 odsto celuloze!

-Prvo su me roditelji zamolili da donesem salvetu da njom oblože korpu za hleb i izlomljeni slavski kolač. Pošto znam da oni kupuju te papirne proizvode bilo gde, ja sam ponela ubrus od 100 odsto celuloze, koji sme da bude u kontaktu sa hranom. Kupila sam im onaj nebeljeni Perfeksov ubrus koji ima prelepu očuvanu prirodnu boju. Znam da Perfeks ima sve sertifikate za svoje proizvode da smeju biti u dodiru sa hranom, pa sam zato odabrala tog proizvođača. Nakon toga, tražila je mama i salvete. Ja sam umesto nekih njenih crvenih, koje ostavljaju boju i raspadaju se u ruci, stavila listove Perfeksovog nebeljenog ubrusa, lepo ih presavila, a izgledalo je prelepo! Imali smo utisak da je dašak prirode došao za našu trpezu", dodala je.

Kako je napisala, svi u familiji su se oduševili i pitali su odakle joj tako dobre salvete.

-Nisu verovali da u Srbiji postoje tako dobri ubrusi koji su i hit na evropskom tržištu. Nisu mogli da veruju ni u ogromnu razliku u mekoći između tog ubrusa i običnih salveta koje moji roditelji inače koriste, a koje se prave ko zna gde i ko zna od čega! - bila je iskrena.

Naposletku su, kako je navela, njeni roditelji ubrus koristili za sve u kuhinji, pa su tako ubrzali spremanje posle odlaska gostiju, a nije im ostala nijedna prljava krpa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti