• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatko iznenađenje: Svima omiljena "švarcvald" torta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlična je i za sezonu slava

  • 0
švarcvald torta Foto: Shutterstock

Ova torta ima toliko verzija, a mi vam donosimo po nama najlakši recept.

Kako je sezona slava počela, ne sumnjamo da ćete ovom poslasticom obradovati svoje goste.

Sastojci:

za koru:

  • 200 g tamne čokolade (sa visokim procentom kakaoa)
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašika vanilin šećera
  • 200 g brašna
  • 2 kašike kakaoa u prahu
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 500 g višanja

Priprema:

Najpre zagrejte rernu na 180°C. Potrebna su vam i dva kalupa za torte. Na njihovo dno stavite pek-papir i malo ih podmažite.

Otopite tamnu čokoladu i puter na pari, pa ostavite da se malo ohladi. U velikoj vangli mutite jaja, odnosno prvo odvojte belanca od žumanca, pa belanca umutite u sneg. Onda dodajte i žumanca, šećer i vanilin šećer dok smesa ne postane svetla penasta, pa otopljenu čokoladu dodajte u to. Sledi brašno, kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. Nežno promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Podelite smesu ravnomerno između dva kalupa. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 25-30 minuta. Znaćete da je gotovo kada kora ne bude čvrsta na dodir, a možete se služiti i čačkalicom da proverite sredinu.

Kada izvadite to iz rerne, ostavite da se malo ohladi.

Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom dok ne postane čvrsta. Slažete na sledeći način: prvi patišpanj stavite na poslužavnik, pa ga premažite polovinom pripremljenog fila. Ravnomerno rasporedite višnje preko fila.

Stavite drugi patišpanj preko tih višanja. Preostali fil stavite preko i izravnajte.

Za dekoraciju umutite šlag, pospite tortu čoko mrvicama, izrendanom čokoladom i dodajte po neku višnju.

Torta treba da se dobro ohladi u frižideru preko noći.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti