• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za pitu sa mesom: Brza i jednostavna priprema ukusnog doručka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrok je za celu porodicu

  • 1
pita, pita sa mesom, meso, doručak Foto: Shutterstock/Ivan Danik

Za doručak treba spremati jela koja će nas dugo držati sitim kako bismo "pregurali" naporan i stresan dan, a recept sa pitu sa mesom je baš onakav kakav nam treba.

Uz čašu jogurta ovaj doručak će biti više nego izvrstan.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml kisele vode
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber
  • malo vegete
  • ulje
  • 100 ml vode

Priprema:

Crni luk oljuštite i sitno iseckajte pa stavite da se dinsta u tiganj. Kada postane staklast, ubacite mleveno meso i malo ga varjačom razbijte. Začinite i pustite da se na srednjoj temperaturi isprži.

Za to vreme nauljite tepsiju u kojoj ćete peći pitu i upalite rernu da se dobro ugreje.

Od pakovanja kora za pitu odvojte dva lista i stavite na dno tepsije, a izdvojte još dve koje ćete upotrebiti na kraju. Potom stavite malo fila od mesa, pa stavite dva lista kora, pa opet fil i tako sve dok ne potrošite sav materijal. Na kraju stavite dva lista koja ste odvojili i isecite pitu na željene komade.

Umutite jaja sa jogurtom, kiselom vodom i vegetom pa prelijte preko isečene pite i ostavite da odstoji još 10 minuta da se lepo upije posebno u isečenom delu. Stavite je da se peče do 30 minuta na 200 stepeni.

Možete je jesti sa jogurtom ili sirom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ponedeljak jutro kakvo svi zaslužujemo: Doručak u dvorcu sa božanstvenim pogledom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Eto!

    14. novembar 2023. | 11:10

    Probajte ovaj recept samo pokusajte da pomesate pola mlevenog mesa sa pola rendanog krompira. Zacinite po zelji. Ukus se ne gubi, a rezultat ce biti veoma socna pita.

    Podelite komentar