
Ideja za ručak: Spremite lisičarke u pavlaci
U pazuzama između slavskih dana možda ćete poželeti neki drugačiji recept i da pojedete nešto laganije spremljenu hranu. Pečurke su u tom slučaju uvek odličan izbor. Predlažemo vam da napravite predivne lisičarke u sosu od pavlake.
Ovako spremljene gljive možete da poslužite kao samostalno jelo, uz pecivo, uz kuvan pirinač ili krompir, palentu, testeninu... ili kao prilog mesu!
Sastojci za lisičarke u pavlaci:
- 1 glavica crnog luka
- 300 g gljiva lisičarki
- 300 g šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so i biber prema ukusu
- par kašika kisele pavlake
- par kašika ulja
- mirođija za garniš
Priprema lisičarki u pavlaci:
Očistite i iseckajte luk na sitne kockice.
U dubokom tiganju zagrejte ulje, a potom propržite luk dok ne postane staklast.
Kada se luk dovoljno prodinstao, dodajte očišćene i narezane šampinjone. Dinstajte ih svega tri-četiri minuta, a zatim dodajte i očišćene i narezane lisičarke.
Začinite mešavinom suvog biljnog začina i nastavite da dinstate još par minuta, uz stalno mešanje.
Kada su malo smekšale, dodajte u tiganj pavlaku za kuvanje, smanjite temperaturu i nastavite da krčakte pečurke još pet do šest minuta.
Nemojte da mešate, samo tigan povremeno protresite.
Pred kraj začinite pečurke sa solju i biberom prema ukusu.
Kada je sve gotovo, maknite jelo sa vatre, i tada dodajte kiselu pavlaku, sve promešajte i servirajte. Ukrasite sa mirođijom.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.