Gurmanske punjene paprike: Ručak za kompletan užitak
Sigurno vam je od pripreme zimnice ostalo nešto paprika koje ste zamrznuli, a možete ih i kupiti takve ukoliko nemate, da olakšate sebi proces pravljenja gurmanskih punjenih paprika. Ovo je sjajan i brz recept, neće vam oduzeti mnogo vremena.
Sastojci za gurmanske punjene paprike:
- 9 pečenih paprika
- 1,5 dl ulja
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 9 režnjeva dimljene slanine
- 1 kašika sušenog vlašca
- 1 kašičica soli
- 100 g prezli
- malo začina po ukusu
Priprema za gurmanske punjene paprike:
Oljuštite paprike, malo ih posolite i stavite na rešetku da se ocede. Za to vreme isecite kačkavalj na devet listova. Rasecite svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko pospite malo suvog vlašca. Odozgo stavite režanj slanine. Spojite krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.
Umutite jaja sa malo soli, a u drugoj posudi pomešajte prezle i brašno. Stavite tiganj na ringlu, sipajte ulje. Papriku prvo uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u prezle. Kratko ih propržite na ulju tek da dobiju zlatnu boju.
Pohovane paprike slažite na ubruse da upiju višak ulja. Složite ih na tanjir, a preko narendajte ostatak kačkavalja. Preko pospite suvi vlašac, piše "Mogu ja to sama".
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.