• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gurmanske punjene paprike: Ručak za kompletan užitak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u bogatom ukusu

  • 0
Pohovane paprike punjene sirom Printskrin:Youtube/Mogu Ja To Sama

Sigurno vam je od pripreme zimnice ostalo nešto paprika koje ste zamrznuli, a možete ih i kupiti takve ukoliko nemate, da olakšate sebi proces pravljenja gurmanskih punjenih paprika. Ovo je sjajan i brz recept, neće vam oduzeti mnogo vremena.

Sastojci za gurmanske punjene paprike:

  • 9 pečenih paprika
  • 1,5 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 9 režnjeva dimljene slanine
  • 1 kašika sušenog vlašca
  • 1 kašičica soli
  • 100 g prezli
  • malo začina po ukusu

Priprema za gurmanske punjene paprike:

Oljuštite paprike, malo ih posolite i stavite na rešetku da se ocede. Za to vreme isecite kačkavalj na devet listova. Rasecite svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko pospite malo suvog vlašca. Odozgo stavite režanj slanine. Spojite krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.

Umutite jaja sa malo soli, a u drugoj posudi pomešajte prezle i brašno. Stavite tiganj na ringlu, sipajte ulje. Papriku prvo uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u prezle. Kratko ih propržite na ulju tek da dobiju zlatnu boju.

Pohovane paprike slažite na ubruse da upiju višak ulja. Složite ih na tanjir, a preko narendajte ostatak kačkavalja. Preko pospite suvi vlašac, piše "Mogu ja to sama".

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti