![ruska salata, salata, predjelo ruska salata, salata, predjelo](https://xdn.tf.rs/2023/11/21/shutterstock485673478-670x447.jpg)
Originalni recept za rusku salatu: Obrok gotov za 20 minuta ulepšaće vašu trpezu
Složićemo se da ne postoji slavlje koje može proći bez ruske salate. Ona je jedna od nezaobilaznih stvari na svečanoj trpezi, a recept za rusku salatu može varirati u zavisnosti od toga kako je koja domaćica sprema. U nastavku vam približavamo onaj originalni, sa kojim nema greške.
Sastojci:
- 1 kesa povrća za rusku salatu (obično bude 450 grama)
- 1 pileće belo meso
- 200 g šunke
- 2 jajeta
- 150 g kiselih krastavaca
- 250 g majoneza
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- so, biber
Priprema:
Kesu povrća za rusku salatu stavite na kratko sa prokuvate u slanoj vodi zajedno sa komadom mesa (najbolje da bude bez koske kako ne biste imali otpatke).
Povrće kuvajte do prvog ključa i izvadite iz šerpe, pa ga stavite pod mlaz hladne hode i ostavite potom u cediljkii da se ohladi.
Kada piletina bude gotova, proverićete viljuškom, takođe i nju izvadite. Ne morate je seckati, dovoljno je da je samo viljuškom iscepkate na komadiće, ali ukoliko želite, možete je i iseckati.
Stavite i jaja da se kuvaju, može i u džezvu, da bi pre bilo gotovo.
Za to vreme, šunku i oceđene kisele krastvce isecite na željene komadiće. Pobiberite i posolite i ostavite.
Sve sastojke spojte i dodajte majonez, pavlaku i senf, pa dobro promešajte da se sve lepo upije. Po ukusu možete dodati još "preliva" ukoliko procenite da je salata suva.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.