Vruć hleb ili pogača je nešto što niko ne bi želeo da izbegne u bilo koje dana, naročito kad se takav specijalitet pripremi na samom početku dana.
Ono što će dodatno ukrasiti domaću pogaču, jeste recept koji dodaje sir ovoj pogači. Ovo je samo jedan od mnogih načina da nadogradite dobro poznati recept.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 4 jajeta
- prašak za pecivo
- kisela pavlaka u maloj čaši
- 150 ml jogurta
- 400 g sira
Priprema:
U jednu poveću činiju razbijte jaja, pa dodajte sir, pavlaku i jogurt.
Sve lepo sjedinite. Dok mešate sastojke, dodajte prstohvat soli i malo ulja. Ako koristite slani sir, onda ne morate dodavati soli, da pogača ne bi bila isuviše slana.
Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa dobro rukom umesite. Rernu zagrejte na 220 stepeni i ostavite da se zagreje.
U posudu za pečenje premazanu uljem prespite testo.
Pecite 30 minuta, tačnije dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.