
Restoranski restovan krompir: Napravite brzo najukusniji prilog za ručak
Restovan krompir je možda recept za možda i najjednostavnije jelo koje ćete ikada da spremite, ali je uvek nepogrešivo dobro.
Ovaj prilog nepogrešivo ide uz sve vrste mesa i salata, a nekada je dovoljan i sam po sebi.
Nekada je bio redovan gost na trpezama naših starijih, a danas se sve ređi, iako je potrebno veoma malo veštine i vremena za njegovu pripremu.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 2 crna luka
- 6 kašika ulja
- 1 kašika slatke paprike
Priprema:
Stavite dobro opran, ceo i neoljušten krompir da se kuva. Ne dozvolite da skroz omekša i da počne da se raspada.
Ocedite ga, oljuštite i isecite na krupnije kocke (komade).
U tiganju zagrejte ulje, potom propržite crni luk isečen na rebarca dok ne omekša.
Zatim dodajte krompir i posolite i pobiberite. Neka se malo proprži sa lukom.
Kada počne da se "osipa" u tiganju pospite slatku papriku, potom sipajte malo vode i dobro promešajte.
Ostavite krompir na vatri kratko vreme dok voda ne ispari, uz povremeno mešanje.
Poslužite krompir kao prilog ili uz salatu kao glavno jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.