Pečeni krompir je odlično jelo za zimski period, ali postoji način da ga dodatno ulepšate.
Uz jednostavan recept, priprema zapečenog krompira sa šunkom i kačkavaljem će vas oduševiti.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 250 g šunke sečene na tanke listiće
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3-4 jajeta
- 200g kačkavalja sečenog na tanje listove
- začini
Priprema:
Oljuštite i lepo očistite krompir, a zatim stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
Ne zaboravite da dospete vodu ako za to bude bilo potrebe. Krompir je gotov onda, kada možete viljuškom da lako prođete kroz njega, ali vi ga izvadite kada ne bude sasvim gotov, već koji minut ranije, da bi se kasnije dopekao lepo.
Dok se krompir bari, u jednoj činiji umutite jaja, a zatim joj dodajte pavlaku za kuvanje i ponovo umutite da se sjedine sastojci.
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Za to vreme uzmite jednu dublju tepsiju za pečenje i premažite je uljem.
Uzmite jedan krompir i isecite ga kao želite da dobijete listiće, ali ne do kraja, već dovoljno da možete napraviti mesta da između rezova ubacite listić šunke, a zatim listić kačkavlja. Možete ponoviti dva puta po krompiru ovaj redosled.
Zatim ih poređajte u tepsiju i prelijte umućenim jajima i pavlakom za kuvanje.
Ubacite u rernu i pecite oko 20 minuta. Nekoliko minuta pred kraj, dodajte još koji list kačkavalja preko svih krompira.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.