• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne krofne iz rerne: Recept za zdravu verziju poslastice koja se topi u ustima

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stalno ćete ih praviti ukućanima

  • 0
krofne, recept za krofne, slatkiš, poslastica, krofne sa džemom

Foto: Shutterstock/PhotoJuli86

Tokom zime mnoge domaćice spremaju razna jela, posebno peciva, a nezaobilazna poslastica jesu i krofne. Nemoguće je odoleti im, a čime da ih punite izbor je zaista raznolik. Recept za krofne je manje-više sličan kod svih koji ga spremaju, a ovaj u nastavku je poseban.

Kako je počeo post, odabrali smo posni recept za krofne sa dodatkom kisele vode. Sigurno je da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 500 g belog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike braon šećera
  • 1 kesica vanilin šečera

Priprema:

U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči.

Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa.

Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete ih i papir malo podmazati uljem.

Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene.

Filujte nadevom po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti