Posne krofne iz rerne: Recept za zdravu verziju poslastice koja se topi u ustima
Tokom zime mnoge domaćice spremaju razna jela, posebno peciva, a nezaobilazna poslastica jesu i krofne. Nemoguće je odoleti im, a čime da ih punite izbor je zaista raznolik. Recept za krofne je manje-više sličan kod svih koji ga spremaju, a ovaj u nastavku je poseban.
Kako je počeo post, odabrali smo posni recept za krofne sa dodatkom kisele vode. Sigurno je da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 500 g belog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 150 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- 2 kašike braon šećera
- 1 kesica vanilin šečera
Priprema:
U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči.
Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa.
Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete ih i papir malo podmazati uljem.
Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene.
Filujte nadevom po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.