
Posna pica sa ajvarom: I ukus i izgled će vas odmah privući
Pica je jedno od omiljenih jela širom sveta i često se na kioscima brze hrane može kupiti i za poneti. Ipak, kada je napravite u svom domu, ona je najukusnija. Kako je počeo period posta, okrećemo se posnim receptima, pa smo tako danas odlučili da spremimo posnu picu.
Bitno je da testo bude bez mleka, odnosno da bude posno, a kada je filovanje u pitanju - je sve do vas i vašeg izbora.
Sastojci:
za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 1 kesica kvasca
- prstohvat šećera
- malo soli
za nadev:
- 1 konzerva tunjevine
- malo ajvara
- masline
- crveni luk
- nekoliko pečuraka
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, promešajte pa ostavite sa strane da se kvasac aktivira. Neka bude minimum 10 minuta i to na toplom. Kada se on aktivira, dodajte brašno i ulje, pa zamesite testo. Zamešeno testo ostavite sa strane da još malo naraste.
Kada je fil u pitanju, možete eksperimentisati.
Nadošlo testo razvaljajte oklagijom, a možete i malo rukama na tepsiju u kojoj ćete peći picu. Uzmite ajvar, pa namažite testo kao podlogu za ostale sastojke.
Potom stavite tunjevinu, očišćene pečurke, par masline (cele ili u kolutovima isečene), crveni luk isečen na šnite i po želji šta želite. Možete odabrati i nekoliko zrna kukuruza šećerca.
Stavite da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada izvadite iz rerne, možete ukrasiti rukolom i sa malo susama.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ceo život ste pogrešno podgrevali picu: Ovo je savršen način da testo bude hrskavo, a kačkavalj mek
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.