• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne projice za početnike: Brza priprema za ukusan i jak doručak

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u svakom zalogaju

  • 0
proja, posna proja, recept za proju, doručak

Foto: Shutterstock/Natalia Wimberley

Kada domaćice prave proju, imaju provereni recept sa jajima i ostalim mrsnim sastojcima. Ipak, kada je vreme posta, moramo voditi računa o tome šta spremamo i jedemo, pa i ako se odlučite za proju, ona mora biti posna.

Recept za posnu proju, pa još i za početnike, odmah će vam se dopasti jer se i brzo sprema, a i brzo ćete je pojesti, posebno ako je jedete uz dobru porciju kupusa.

Kako se sprema posna proja?

Sastojci:

  • 2 šolje tople vode
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog brašna
  • 1 kesica prašna za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • malo soli

Priprema:

Pre svega dobro zagrejte rernu.

U činiji prvo pomešajte suve sastojke: kukuruzno i belo brašno sa praškom za pecivo i dodajte soli po želji.

U drugoj činiji pomešajte "mokre" sastojke: ulje i toplu vodu. Dodajte u činiju sa brašnom i lagano rukama počnite da mesite testo kako bi bilo mekano. I važno je da voda bude topla zbog meke proje, jer ako bude hladna, biće proja tvrđe strukture.

Ako želite dodatni ukus, onda možete dodati i povrće poput krastavčića, maslina i slično.

Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh ili u pleh za mafine. Pecite oko pola sata na 200 stepeni ili dok projice ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti