Detoks supa koja greje telo: Recept za jelo na kašiku koji će se vas osvojiti
Potrebno nam je dosta vitamina i hranljivih sastojaka tokom ovog zimskog perioda kako bismo održali imunitet zdravim. Jedan od uvek dobrih izbora jesu supe. Osim što nam daju snagu, sprečavaju i da nas uhvate virusi.
Recept za detoks supu je jednostavan, a vrlo hranljiv i ukusan.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 paprika
- 1 kašičica suvog začina
- malo suve začinske paprike
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 1 komad pilećeg mesa po želji
- 3 šolje pilećeg bujona
- 1 šargarepa
- 1 šolja brokolija
- 1 šolja karfiola
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
U šerpi sipajte maslinovo ulje i ostavite da se dobro ugreje. Crni i beli luk sitno isecite i pržite ga na ulju uz dodatak đumbira. Dovoljno je od tri do četiri minuta dok ne promene boju i dok ne zamirišu.
Papriku isecite na kockice pa dodajte luku, kao i suvi začin, alevu papriku, so i biber. Mešajte i pržite do tri minuta.
Tada ubacite piletinu i bujon i ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Posle ovog vremena izvadite piletinu iz šerpe i iskidajte meso. Ako vam je vruće za prste, onda možete i viljuškom pa meso vratite u šerpu.
Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove i ubacite je. Odvojte cvetove brokolija i karfiola, pa dodajte supi i krčkajte još 10 minuta dok ne omekšaju.
Kada se to dogodi, dodajte limunov sok i sklonite sa ringle.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.