Posne ruske kape su neodoljivi kolač za slavu: Savršen način da se zasladite
U vreme posta, kada se okrećemo posnim receptima, teško nam je da se odreknemo dobro poznatih i omiljenih poslastica. Zato pravimo idealne zamene jer posni recept ne znači i da je lošijeg ukusa.
Jedan od recepata koji uspeva su i posne ruske kape.
Sastojci:
za keks:
- 1 čaša kisele vode
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika ulja
- pola šolje šećera
- 1 kašika kakaa
za fil:
- 100 ml sojinog mleka
- 450 ml tople vode
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 2 kašike brašna
- 1 margarin
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 kašike kokosa
za preliv:
- 150 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U činiju prosejte brašno, pa mu dodajte prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje, šećer i kakao, te sve lepo sjedinite.
Pleh u kom ćete peći keks obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu i pecite oko 20 minuta na 190 stepeni. Kada bude gotovo, izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi, te čašom ili nekim okruglim kalupom vadite krugove.
Posle toga stavite na ringlu vodu, šećer i sojino mleko, pa stavite da provri. U drugoj činiji pomešajte brašno i gustin sa malo vode, promešajte dobro i ubacite u provrelo mleko. Dobro mešajte dok je još na ringli. Sklonite sa šporeta i ostavite da se skroz ohladi.
U posebnoj činiji stavite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu i izmiksajte dok ne dobijete penastu smesu. Kada se krem sa sojinim mlekom ohladi, ubacite u penasto umućeni margarin pa nastavite mikserom da mutite dok se sve ne sjedini.
Na kalupe sipajte malo fila pa preklopite drugim kalupom. Otopite čokoladu pa "kapice" uvaljajte u čokoladu, a potom i u kokos i spremne su za posluženje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Dva laka i jednostavna slatkiša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.