• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gulaš iz rerne: Sjajan nedeljni ručak koji će okupiti celu porodicu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imaćete obrok i za sutra!

  • 1
gulaš Foto: Shutterstock

Ovo jelo se brzo priprema, a onda se duže krčka u rerni. Uložite malo vremena i dobićete preukusan obrok. Od ove količine imaćete ručak i za sledeći dan.

Sastojci za gulaš iz rerne:

  • 1 kg junetine – od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 4 babure paprike
  • 1 konzerva paradajz pelata 
  • 200 g šampinjona
  • 1 ravna kašika suvog začina
  • 100 ml ulja ili masti
  • 1/4 kašičice soli, pola kašičice bibera
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista

Priprema gulaša iz rerne:

Meso isecite na krupnije kocke. Zagrejte ulje na jaču vatru, pa spuštati komade mesa, tako da između njih ima prostora kako se ulje ne bi hladilo nego se meso odmah pržilo.

Kako pržite meso tako odmah ga spuštajte u posudu za gulaš. Dok se prži meso iseckajte luk na kockice i šargarepu na deblje kolutiće. U posudu u kojoj se pržilo meso spustite luk, malo posolite i propržite ga par minuta.

Dodajte šargarepu i promešajte. Ostavite još par minuta. Sklonite sa vatre, pa prespite preko mesa.

Odstranite paprici semenke i nečistoće, pa je isecite odmah u posudu. Iseckajte šampinjone, na listove. Paradajz ili dodajte iz konzerve ili svež iseckajte ili sameljite. Dodajte beli luk i začine.

Sipajte supe ili vode, da prelije sve. Poklopite i stavite u hladnu rernu. Uključite na 200 stepeni i proces će trajati oko tri sata.

Posle dva sata promešajte. Kada promešate videćete da li je pregusto, preretko ili taman za vaš ukus. Računajte da ćete jelo krčkati još pola sata do sat vremena. Možete da ostavite otklopljeno kako bi još malo vode isparilo, a i ne morate.

Posle pola sata do sat vremena izvadite iz rerne, ostavite nekoliko minuta da odstoji, pa tek onda služite, piše "Domacirecepti.net".

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vesna

    17. decembar 2023. | 12:31

    3,4 sata ? Struja bre !!!! Pa taj gulas ima da kosta......

    Podelite komentar