Punjena piletina sa spanaćem i pečurkama je ručak posle kog će vam poći voda na usta

B. P.
B. P.  
  • 0

Piletina je često mnogima prvi izbor za brzi ručak. Hranljiva i ukusna, svaki recept sa piletinom je pun pogodak. U nastavku se nalazi recept za punjene pileće grudi sa spanaćem i pečurkama.

Sastojci za punjenu piletinu:

  • 220 g pilećih grudi bez kostiju
  • 30 g neslanog putera
  • 200 g pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 3 briketa spanaća
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo timijana
  • malo mocarele
  • so, biber

Priprema za punjenu piletinu:

Prvo upalite rernu da se greje.

Pileće grudi zasecite sa jedne strane kako biste napravili prostor za punjenje. Pazite samo da ih ne isečete do kraja, već samo spoljni deo.

Začinite je i spolja i iznutra.

Na tiganj stavite puter pa kad se otopi ubacite iseckante šampinjone na listiće. Dinstajte ih sve dok ne dobiju zlatnu boju. Potom dodajte sitno iseckan beli luk, timijan, so i biber i nastavite da dinstate još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini.

Tek posle toga ubacite spanać koji ste prethodno izvadili neko vreme iz frižidera ili zamrzivača. Uz povremeno mešanje pržite sve dok se skroz ne sjedini.

Tom smesom punite isečenu piletinu i pokušajte da čačkalicom zatvorite otvor kako nadev ne bi iscurio.

Na tiganju pržite piletinu na srednjoj temperaturi ringle samo pet minuta sa svake strane. Posle toga prebacite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, pospite mocarelom i stavite u rernu. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.

Po završetku pečenja izvadite iz rerne i ostavite do 10 minuta da se ohladi, pa ukoliko nećete odmah da jedete, prekrijte folijom. Pri serviranju možete ukrasiti kriškama limuna, dodatnim začinskim biljem ili prelivom za piletinu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti