
Ideja za posni ručak: Oslić na mediteranski način
Ukoliko ste ljubitelj ribe, imao pobednički recept za vas.
Osim što je superlak, brz, lagan, a iznad svega ukusan, ovakav način pripreme oslića će vam postati i najdraži.
Uz to u kuću ćete da unesete pun ukus Mediterana i to u pojednostavljenoj verziji pripreme njihovog porodičnog klasičnog jela.
Sastojci
- 80 g šolje maslinovog ulja
- 4 čena belog luka sitno seckan
- 6 grančica svežeg timijana
- 300 g šolje bebi paradajza celih
- 1 ljubičasti luk isečen na krugove
- 4 komada fileta oslića
- 1/4 kašičice soli i bibera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 šolja maslina po vašem izboru
- 80 gr sekcane ljute papričice
- 2 kašičice oceđenih kapara
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni.
Stavite posudu za pečenje sa maslinovim uljem u rernu da se zagreje od šest do osam minuta.
U međuvremenu začinite ribu solju, biberom i tucanom paprikom.
Kada se pleh zagreje, odmah dodajte belog luka, polovinu grančica timijana, paradajz, luk riblje filete i masline. Pustite da zacvrči i da se oseti miris aroma.
Potom pospite ribu naseckanim paprikama i kaparom.
Smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni i pecite ribu 15 do 18 minuta u zavisnosti od veličine fileta.
Kada je riba spremna, dodatno pokapajte ribu maslinovim uljem i pospite ostatak timijana.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.