• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za posni ručak: Oslić na mediteranski način

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lak, brz i superukusan recept za pripremu ribe

  • 0
Oslić na mediteranski način Foto: Shutterstcock

Ukoliko ste ljubitelj ribe, imao pobednički recept za vas.

Osim što je superlak, brz, lagan, a iznad svega ukusan, ovakav način pripreme oslića će vam postati i najdraži.

Uz to u kuću ćete da unesete pun ukus Mediterana i to u pojednostavljenoj verziji pripreme njihovog porodičnog klasičnog jela.

Sastojci

  • 80 g šolje maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka sitno seckan
  • 6 grančica svežeg timijana
  • 300 g šolje bebi paradajza celih
  • 1 ljubičasti luk isečen na krugove
  • 4 komada fileta oslića
  • 1/4 kašičice soli i bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1 šolja maslina po vašem izboru 
  • 80 gr sekcane ljute papričice
  • 2 kašičice oceđenih kapara

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Stavite posudu za pečenje sa maslinovim uljem u rernu da se zagreje od šest do osam minuta.

U međuvremenu začinite ribu solju, biberom i tucanom paprikom.

Kada se pleh zagreje, odmah dodajte belog luka, polovinu grančica timijana, paradajz, luk riblje filete i masline. Pustite da zacvrči i da se oseti miris aroma.

Potom pospite ribu naseckanim paprikama i kaparom.

Smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni i pecite ribu 15 do 18 minuta u zavisnosti od veličine fileta.

Kada je riba spremna, dodatno pokapajte ribu maslinovim uljem i pospite ostatak timijana.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti