• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajni sastojak za kremasti pire-krompir: Idite korak dalje i napravite ukusan prilog

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prost i jeftin način da ovom jelu date posebnu notu

  • 1
Krompir pire Foto: Shutterstock

Krompir je uvek dobar izbor kada je reč o prilozima, posebno ako pričamo o pire-krompiru. Bilo da ide uz piletinu ili ribu, uvek je omiljen, a i ne priprema se dugo.

Svi znamo kako se on pravi, ali uvek postoji nešto što biste mogli da promenite, izbacite u koracima ili ubacite da mu obogatite ukus. Postoji tajni sastojak koji bi valjalo da se ubaci u pire-krompir kako bi on dobio dobru i lepu kremastu strukturu, piše "Southern living".

U pitanju je krem-sir.

krompir pire, pire krompir, krompir, pire, kremasti pire krompir Foto: Shutterstock/Jerome.Romme

Obično ubacimo malo margarina, mleka ili putera, ali ukoliko sledeći put dodate krem-sir, videćete da je to najbolja opcija i da će pireu dati sve što je potrebno. Pre nego što to uradite, trebalo bi da znate nekoliko stvari.

Jako je važno da, pre nego što ga dodate krompiru, krem-sir odstoji na sobnoj temperaturi neko vreme. Dakle, nikako nemojte krem sir ubacivati direktno iz frižidera u topao i kuvani krompir. Najbolje je da kada stavite krompir da kuvate, tada izvadite krem sir iz frižidera.

Takođe možete, kada se krompir skuva, da ga procedite i u tu šerpu, ne ispirajući je, ubacite malo putera i krem-sir u šerpu da se otopi i sjedini, pa, kada spremite krompir u nekom trenutku, dodate topao puter i krem-sir.

Da li ćete naredni put spremiti pire-krompir na ovaj način?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spreman za petnaest minuta, služi se i kao prilog i kao glavno jelo: Krompir za svačiji ukus

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • MN CG

    20. decembar 2023. | 15:24

    Nisam probala sa krem sirom, ali probacu. Moj predlog za ukus i kremast krompir pire je svinjska domaca mast . Isprobano i svi koi su jelipitali su šta sam dodala .puter stavljam samo ako ne jede ili mu smeta svinjska mast a margarin ja lično ne volim i ne upotrebljavam u kuhinji. Pozzz iz CG.💜

    Podelite komentar