Tradicionalan zimski ručak: Kiseo kupus sa svinjskom kolenicom

M. M.
M. M.  
  • 0

Postoje recepti i recepti. Neki se lakše prave, neki zahtevaju više veštine, a za neke je stvarno potrebno majstorstvo.

A neki su toliko jednostavni, sa garantovanim fantastičnim rezultatom, a da pritom zaista morate mnogo da se potrudite kako biste ih na bilo koji način "uprskali".

Jedan od takvih je i recept za tradicionalni zimski ručak - kiseo kupus sa kolenicom.

Sastojci:

  • 2 srednje glavice kiselog kupusa
  • 1 dimljena svinjska kolenica
  • 2 pune kašike masti
  • 4-5 zrna bibera
  • 1,5 kašika crvene mlevene paprike
  • 3 lista lovora
  • 2 čaše vode

Priprema:

Pripremite duboki lonac.

Isecite prvu glavicu kiselog kupusa na kockice i lepo rasporedite u loncu, a potom stavite lovor, biber i pola pripremljene mlevene crvene paprike.

Operite dobro dimljenu svinjsku i stavite preko kupusa u šerpu.

Potom preko kolenice rasporedite i drugu glavicu kiselog kupusa koji ste predhodno iseckali na kockice.

Pospite ostatak paprike i preko svega dodajte još dve kašike masti.

Sipajte dve čaše vode, poklpite i stavite da se kuva na srednjoj vatri. Povremeno mešajte i ako je potrebno dodajte vodu.

U jednom trenutku kolenica će da se "raspadne", odnosno meso će da otpadne sa koske. Samo je izvadite i nastavite sa kuvanjem.

Kuvajte kupus i kolenicu oko tri sata. Što se ovo jelo duže kuva, to je lepše i nemoguće ga je "prekuvati".

Kada ste zadovoljni rezultatom, sklonite sa vatre i poslužite, najbolje uz pogaču.

Možete praviti i posnu verziju ovog jela, naravno, bez mesa, na biljnom ulju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Recept za ukusnu cicvaru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti