![novogodišnja jelkica od testa novogodišnja jelkica od testa](https://xdn.tf.rs/2023/12/29/shutterstock2225232537-670x447.jpg)
Jelkica od testa se pojede očas posla: Neka kuhinja postane vaš kreativni kutak u domu
U vreme praznika valja malo pustiti i maštu na volju pa se zaigrati u kuhinji.
Ako imate malu decu u domu, onda vam je zabava zagarantovana. Uradite nešto kreativno i ukrasite svoju trpezu na zanimljiv način koji će se svima dopasti, ne samo najbližima.
Topli hleb od putera punjen mocarelom i to u obliku novogodišnje jelke, zasigurno će pobrati vaše simpatije. Osim što je ukusan, ovaj recept je i praktičan za pripremu.
Sastojci za jelku od testa:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 2 kašike ulja
- 1 manji komad kvasca
- 200 ml tople vode
- malo soli
Za preliv:
- 200 g mocarele
- 1 jaje
- 3 kašike otopljenog putera
- 100 g rendanog parmezana
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika seckanog ruzmarina
- 1 kašika svežeg bosiljka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika ulja
Priprema jelke od testa:
Zagrejte lepo rernu.
Pleh u kome ćete peći jelku obložite papirom za pečenje.
Zamesite testo za picu tako što ćete preko kvasca sipati toplu vodu i ostaviti oko 10 minuta da se aktivira. Posle toga sipajte brašno, so i ulje pa zamesite testo. U odnosu na to koliki pleh planirate da upotrebite, toliko jufkice uzimajte i punite ih komadićima mocarele. Formirajte kuglice i ređajte tako da pravite oblik jelke. Neka se jufkice slobodno dodiruju.
U činiji pomešajte jaje i malo vode pa umutite i lagano premažite svaku kuglicu. Pecite do 18 minuta ili sve dok ne porumeni.
Za vreme dok se jelka peče, otopite puter sobne temperature i dodajte mu sitno seckani beli luk i sve začine sa parmezanom i kašikom ulja.
Pečenu jelku premažite ovim prelivom i ostavite da testo upije. Dok je još toplo možete posuti parmezan i poslužiti uz pesto sos ili neki drugi umak.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.