Ideja za ručak: Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
Ako ste još u prazničnom duhu i tražite recept za neki izdašniji ručak, ali vam se ipak jede nešto manje teško od tipične novogodišnje trpeze, predlažemo da spremite mlevenu teletinu sa paprikom i pečurkama.
Ovo jelo je nutritivno zdravo i hranjivo, taman da malo "odmorite" stomak.
Pri tom se sprema "u jednoj šerpi" od svega nekoliko sastojaka, što znači da ne zahteva vaš preteran angažman u kuhinji.
Sastojci:
- 400 gr teletina, mleveno meso
- 1 glavica luka
- beli luk, par čenova prema ukusu
- 400 g paradajza, oljušten i isečen na kockice
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 150 gr šampinjona
- 150 ml bujon od goveđe kocke
- so i biber prema ukusu
- 2 kašičice paradajz pirea
- 2 supene kašiće ulja
Priprema:
Operite, očistite i sitno iseckajte luk i beli luk. Takođe očistite paprike i isecite na kockice. Pečurke isecite na polumesec.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju i dinstajte crni luk dok ne postane staklast.
Ubacite mleveno meso i nastavite da mešate dok ne se fino ne isprži.
Dodajte beli luk, paprike i pečurke. Sve dobro promešajte i pržite oko pet minuta.
Dodajte paradajz pire i nastavite da mešate i dinstante još pet minuta.
Zatim uspite bujon, so i biber, dobro promešajte, poklopite i kuvajte još 20 minuta.
Podignite poklopac i ostavite uz mešanje još pet minuta da se jelo kuva dok tečnost ne uvri i ne zgusne se.
Poslužite toplo uz kuvani pirinač, lep hleb i sezonsku salatu.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.