Ideja za ručak: Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama

 
M. M.
M. M.
 
  • 0

Ako ste još u prazničnom duhu i tražite recept za neki izdašniji ručak, ali vam se ipak jede nešto manje teško od tipične novogodišnje trpeze, predlažemo da spremite mlevenu teletinu sa paprikom i pečurkama.

Ovo jelo je nutritivno zdravo i hranjivo, taman da malo "odmorite" stomak.

Pri tom se sprema "u jednoj šerpi" od svega nekoliko sastojaka, što znači da ne zahteva vaš preteran angažman u kuhinji.

Sastojci:

  • 400 gr teletina, mleveno meso
  • 1 glavica luka
  • beli luk, par čenova prema ukusu
  • 400 g paradajza, oljušten i isečen na kockice
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 150 gr šampinjona
  • 150 ml bujon od goveđe kocke
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašičice paradajz pirea
  • 2 supene kašiće ulja

Priprema: 

Operite, očistite i sitno iseckajte luk i beli luk. Takođe očistite paprike i isecite na kockice. Pečurke isecite na polumesec.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i dinstajte crni luk dok ne postane staklast.

Ubacite mleveno meso i nastavite da mešate dok ne  se fino ne isprži.

Dodajte beli luk, paprike i pečurke. Sve dobro promešajte i pržite oko pet minuta.

Dodajte paradajz pire i nastavite da mešate i dinstante još pet minuta.

Zatim uspite bujon, so i biber, dobro promešajte, poklopite i kuvajte još 20 minuta.

Podignite poklopac i ostavite uz mešanje još pet minuta da se jelo kuva dok tečnost ne uvri i ne zgusne se.

Poslužite toplo uz kuvani pirinač, lep hleb i sezonsku salatu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti