
Recept za slanu tortu sa pohovanim pečenim paprikama
Ako volite slane svečanije poslastice poput kremastih salata, rolata i slanih torti, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj.
U pitanju je slana torta čiju osnovu čine kore napravljene od pohovanih pečenih crvenih paprika.
Izuzetno jednostavan recept koji se brzo pravi i još brže jede.
Sastojci:
- 8 srednjih crvenih paprika, pečene i očišćene
- 2 jajeta
- 100 g prezli
- malo ulja za prženje
- 250 g kačkavalja, narendanog
- 250 g prake šunke, isečene "na listove"
- 150 g majoneza
- 180 g pavlake
- 1 kašičica majčine dušice, suvi začin
- So i biber prema ukusu
- parmezan, peršun ili drugi zelenih za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Ispecite paprike u rerni, sačekajte da se ohlade i očistite ih od "kožice", peteljki i semenki.
Cele, ili u manjim komadima, ispohujte paprike u tiganju tako što ćete svako parče umočiti prvo u razmućena jaja, potom u prezlu i ispeći u zagrejanom ulju sa obe strane. Ostavite tako pohovane paprike na papirni ubrus da se ocede, a za to vreme pripremite ostale sastojke za tortu.
U posebnoj posudi pomešajte pavlaku, majone i majčinu dušicu i smesu posolite i pobiberite prema ukusu.
Izrendajte i kačkvalj.
Izaberite posudu na kojoj želite da servirate slanu tortu i možete da pređete na "ređanje".
Stavite kao donju koru jedan red pečenih paprika i premažite ih sa filom od pavlake i majoneza, potom prekrite seve sa jednim redom rezane šunke i pospite kačkavaljem.
Napravite još jednu koru od poređanih pohovanih paprika, i ponovite celu proceduru kao i u predhodnom koraku.
Kada stavite treći, poslednji red paprika, odnosno gornju "koru", na kraju premažite celu tortu sa preostalom smesom od pavlake i majoneza i pospite odozgo malo parmezana. Možete dekorisati sa sitno seckanim peršunom ili listićima bosiljka, prema vašem ukusu i željama.
Uživajte!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.