• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slatke rolnice od crvenog voća za slatki početak dana: Mekane i ukusne, nećete prestati da ih jedete

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zasladite se pravim obrokom

  • 0
slatke rolnice, rolnice, rolnice sa voćem Foto: Shutterstock/teleginatania

Domaćice često nemaju mnogo ideja šta da naprave za doručak ili večeru i zadovolje ukućane. Ipak, recept za rolnice sa jagodama ili crvenim voćem odmah će usvojiti, ali i prvom prilikom napraviti ovu magiju ukusa.

Sastojci za rolnice:

za testo:

  • 1 komad kvasca
  • 1 šolja mlake vode
  • 150 g putera
  • 1 šolja šećera
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 2 šolje vrele vode

za nadev:

  • 100 g putera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 3 šolje crvenog voća (zamrznutog)
  • rendana korica jednog limuna
  • 1 kašičica gustina

Priprema rolnica:

Komad kvasca otopite u čaši tople vode, promešajte i ostavite oko pet minuta da se kvasac aktivira.

U drugoj činiji sipajte vrelu vodu, dodajte šećer i so pa kratko mutite. Ostavite da se ohladi. Potom sipajte polovinu količine brašna i mešajte špatulom dok ne dobijete glatko testo. Dodajte odstojali kvasac i rukom mesite dok se sve ne sjedini, a onda ubacite dva umućena jaja.

Kada ste sve to lepo umutili, onda dodajte i preostalo brašno i mutite mikserom još oko dva minuta. Vodite računa da imate odgovarajuću mutilicu na mikseru za testo.

Izvadite testo iz činije i mesite ga rukom na radnoj površini. Ako vam je testo još lepljivo, dodajte još brašna sve dok ne postane glatko. Vratite testo u podmazanu činiju i pokrijte krpom pa ostavite na toplom oko 30 minuta da se testo podigne.

U činiju pomešajte otopljeno voće, limunovu koricu i gustin pa promešajte.

Posle toga vremena, testo podelite na dva dela i na pobrašnjenoj površini razvaljajte testom prvo jedno pa drugo u pravougaoni oblik. Prvo nanesite otopljeni puter, pospite malo smeđi šećer i polovinu smese sa voćem. Nežno umotajte testo u dugu rolnu pa isecite na komade željene veličine.

Ređajte ih u podmazan pleh i ponovite sve i sa drugom polovinom testa i smesa.

Rolnice u plehu ostavite još oko sat vremena da se udvostruče pa ih onda pecite oko pola sata na 180 stepeni ili dok ne porumene. Unustrašnjost rolnica će biti mekana ali ne i gnjecava. Kada budu gotove, ostavite ih u plehu da se ohlade.

Možete napraviti glazuru i preliti preko rolnica.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti