Straćatela supa greje celo telo: Italijanski tanjir od nekoliko sastojaka čarobnog ukusa
U ove hladne dane najbolje je da biramo neku hranu koja će nas ugrejati i dati nam snagu da preguramo stresan dan. Recept za straćatelu supu koja nam dolazi iz Italije genijalna je prilika da je pripremite.
Sastojci za straćatelu supu:
- 1 l pilećeg bujona
- 2 jajeta
- 3 kašike prezli (može i griz)
- 3 kašike rendanog parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo soli i bibera
- malo peršuna
- malo mlevene crvene paprike
Priprema:
Prokuvajte supu od piletine i začinite je po ukusu.
U činiji umutite jaja i polako dodajte prezle ili griz. Kada se sve to sjedini, ubacite rendani parmezan, začine i sitno seckani peršun pa dobro promešajte. Smesa bi trebala da bude kao neka tečna pasta.
U ključalu supu postepeno sipajte ovu smesu od jaja i mešajte sve dok ne dođe do ključanja. U početku će vam delovati kao da je voda mutna ali će se razbistriti kako se bujon bude zagrevao.
Kada provri, isključite ringlu. Pri posluživanju možete da ukrasite sa malo maslinovog ulja ili prstohvatom mlevene crvene paprike.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.