• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova posna pogača osvaja srca: Sa lakoćom se razdvaja, a još lakše pojede

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Minimalna je razlika između mrsne i ovakve, posne pogače

  • 0
lisnata pogača Foto: Shutterstock

Mekane, tek izvađene iz rerne i sa hrskavom koricom - ima li šta lepše od takve domaće pogače?

Pogača je uvek odličan izbor za dodatak jelima, a recept za posnu verziju pogače ozbiljno parira mrsnoj verziji.

Sastojci za posnu pogaču:

  • 500 ml mlake vode
  • ulje
  • 1 kg mekog brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • kašika šećera i soli
  • 100 g posnog margarina

Priprema posne pogače:

U jednu činijicu sipajte mlaku vodu i dodajte kašičicu šećera. U to dodajte kvasac, razmutite i ostavite da nadođe.

U veću posudu dodajte brašno, malo ulja i soli. Dodajte kvasac i počnite da mesite. Ako bude potrebno, dodajte još malo brašna.

Kada testo prestane da se lepi za ruke, ostavite ga 15 minuta da odmori.

U jednu činijicu rastopite margarin i malo ga posolite.

Sada, na redu je razvijanje testa. Oklagijom razvucite testo u krug. Premažite tanjim slojem margarina i preklopite ga napola.

Sada možete izabrati izgled pogače. Možete ponoviti postupak sa margarinom i u podmazani pleh poređati testo u 10-ak listova. Druga opcija bi bila da testo isečete na listove i napravite jednu lopticu za sredinu pogače.

Poređajte testo u tepsiju premažite preko malo još margarina i u zagrejanoj rerni je pecite na 220 stepeni.

Pecite je 20 minuta, dok ne porumeni.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti