![francuski omlet, omlet, doručak, jaja francuski omlet, omlet, doručak, jaja](https://xdn.tf.rs/2024/01/17/shutterstock1405511831-670x447.jpg?ver=949434)
Francuski omlet za omiljeni doručak: Napravite jaja na malo drugačiji način
Uglavnom, kada smo kod kuće, jedemo jaja za doručak i nekoliko je načina na koja ih možete pripremiti. Ipak, jedan od najpoznatijih načina jeste onaj francuski, a recept za francuski omlet je zaista jednostavan i trebalo bi da ga spremite prvom narednom prilikom.
Sastojci za francuski omlet:
- 3 veća jajeta
- malo soli i bibera po želji
- 1 kašika putera
Priprema francuskog omleta:
U činiji umutite jaja viljuškom ili ručnom mutilicom sve dok se ne sjedine. Začinite i ponovo promešajte.
U tiganju otopite puter mešajući ga varjačom na umerenoj vatri sve dok se ne otopi i ne zapeni, ali ne dajte da porumeni. Ubacite jaja i brzo promešajte viljuškom sa zupcima nagore dok uporedo s tim tresete tiganj da se jaja promešaju. Obavezno viljuškom skinite jaja koja su na zidovima tiganja. Čim vidite da su jaja mekana i kremasta, prestanite da mešate najduže do dva minuta. Ukoliko je sredina omleta dosta mekana i sirova još uvek, pržite ih još nekoliko sekundi.
Sklonite sa ringle tiganj, nagnite ga na stranu gde je drška i koristeći viljušku nežno ga okrenite ka sebi dok se ne presavije. Uz pomoć viljuške, gurnite omlet do ivice tiganja i presavijte ga sa obe strane ka sredini tako da formirate duguljasti oblik. Prebacite ga lagano na tanjir i poslužite.
Možete ga ukrasiti peršunom, origanom ili nekim drugim začinom.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.