• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grašak sa ćuretinom: Idealni nedeljni ručak

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo jelo za ovakav dan!

  • 0
grašak Foto: Shutterstock

Ako vam je dosadila piletina zašto se probate sa ćuretinom? Grašak je pravo jelo za nedeljni ručak, pa isprobajte ovaj recept kako biste napravili jelo u kome će cela porodica uživati.

Sastojci za grašak sa ćuretinom:

  • 600 g ćurećih prsa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljuta paprika
  • 1 struk praziluka
  • 4 do 5 čena belog luka
  • 800 g svežeg ili smrznutog graška
  • 5 do 6 manjih krompira
  • so
  • biber
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica dimljene crvene paprike 
  • mirođija
  • ulje

Priprema graška sa ćuretinom:

U veću šerpu sipajte ulje i zagrejte na osrednjoj temperaturi. Dodajte sitnije iseckan crni luk da se dinsta. U omekšali luk dodajte iseckani praziluk, šargarepu, paškanat, papriku, beli luk i pržite na vrlo tihoj temperaturi, oko desetak minuta.

Za to vreme pripremite ćuretinu, isecite je na kockice i dodajte joj malo začina za meso.

Stavite meso između povrća, dodajte lovorov list i sipajte oko 2 dl vode ili pilećeg temeljca, začinite po ukusu, smanjite temperaturu i dinstajte meso sve dotle dok potpuno ne omekša i povremeno pogledajte da li je potrebno da dodate još malo vode ili temeljca.

Kad je meso potpuno meko, dodajte kromipr i grašak, začinite po ukusu, dodajte kašičicu crvene mlevene dimljene paprike, nalijte vodom ili temeljcem onoliko koliko volite da vam je čorbasto i kuvajte sve dok krompir i grašak ne omekšaju.

Na kraju dodajte sitno seckanu mirođiju i poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti