
Grašak sa ćuretinom: Idealni nedeljni ručak
Ako vam je dosadila piletina zašto se probate sa ćuretinom? Grašak je pravo jelo za nedeljni ručak, pa isprobajte ovaj recept kako biste napravili jelo u kome će cela porodica uživati.
Sastojci za grašak sa ćuretinom:
- 600 g ćurećih prsa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta paprika
- 1 struk praziluka
- 4 do 5 čena belog luka
- 800 g svežeg ili smrznutog graška
- 5 do 6 manjih krompira
- so
- biber
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica dimljene crvene paprike
- mirođija
- ulje
Priprema graška sa ćuretinom:
U veću šerpu sipajte ulje i zagrejte na osrednjoj temperaturi. Dodajte sitnije iseckan crni luk da se dinsta. U omekšali luk dodajte iseckani praziluk, šargarepu, paškanat, papriku, beli luk i pržite na vrlo tihoj temperaturi, oko desetak minuta.
Za to vreme pripremite ćuretinu, isecite je na kockice i dodajte joj malo začina za meso.
Stavite meso između povrća, dodajte lovorov list i sipajte oko 2 dl vode ili pilećeg temeljca, začinite po ukusu, smanjite temperaturu i dinstajte meso sve dotle dok potpuno ne omekša i povremeno pogledajte da li je potrebno da dodate još malo vode ili temeljca.
Kad je meso potpuno meko, dodajte kromipr i grašak, začinite po ukusu, dodajte kašičicu crvene mlevene dimljene paprike, nalijte vodom ili temeljcem onoliko koliko volite da vam je čorbasto i kuvajte sve dok krompir i grašak ne omekšaju.
Na kraju dodajte sitno seckanu mirođiju i poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.