• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za koh sa voćem: Napravite nešto drugačiju poslasticu koja će vas oboriti s nogu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto izmenjena receptura tradicionalnog deserta

  • 1
kolač s voće, koh sa voće, recept, desert, poslastica Foto: Shutterstock/Viktor1

Koh je jedan od najsočnijih kolača koji ćete probati i zato je mnogima jedan od omiljenih. Ipak, recept za koh je jednostavan, ali ako mu dodate neke sastojke, dobićete neprevaziđenu poslasticu neobičnog ukusa.

Sastojci za koh sa voćem:

  • 5 jaja
  • 10 kašika griza
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • sok od pola limuna
  • 250 g zamrznutog crvenog voća
  • 1 l mleka

Priprema koha sa voćem:

Prvo je potrebno da odvojite belanca od žumanaca i da belanca umutite u čvrst sneg. Postepeno tokom mućenja dodajte kašiku šećera kao i limunov sok.

U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera pa ubacite postepeno, kašiku po kašiku, u činiju sa belancima. Dodajte griz, kao i oceđeno voće. Tepsiju u kojoj ćete peći koh dobro podmažite i sipajte dobijenu smesu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, ili sve dok kolač ne dobije zlatnu boju.

Litar mleka stavite da se ugreje, ali ne i da provri, i sipajte vanilin šećer. Mešajte dok se šećer ne otopi, dakle zagrejte mleko do te temperature koja je potrebna otopljenju šećera.

Kada izvadite koh, dok je još vruć prelijte dobro ohlađeno mleko. Zbog spoja vrućeg i hladnog, doći će do neobičnog zvuka ali to ne treba da vas brine. Dobro ohladite pre nego što poslužite koh.

Ukoliko imate sladoled, možete poslužiti koh i sa kuglom omiljenog sladoleda.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milkšejk od kuvanog sladoleda: A mislili ste da je nemoguće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Baka

    29. januar 2024. | 14:59

    Deluje zanimljivo. Vredi probati!

    Podelite komentar