Pita sa kupusom koju svi žele na svom tanjiru: Namamiće vas izgledom, mirisom, pa ukusom

M. P.
M. P.  
  • 0

Hrskava korica, a iznutra sočna i mekana kao duša - pita sa kupusom. 

Iako je domaćice možda ređe pripremaju od pita sa sirom ili mesom, pita sa kupusom jednim zalogajem može i preuzeti mesto pobedničke pite. Recept će vam vrlo brzo ući "pod prste" i obožavaćete ga.

Sastojci za pitu sa kupusom:

  • 500 g kora za pitu, jedno pakovanje
  • 1 glavica kiselog kupusa, sitno iseckanog
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • biber
  • ulje

Priprema pite sa kupusom:

Iseckani kiseli kupus pomešajte sa lukom i izdinstajte, dok ne omekšaju. Pred kraj dodajte malo bibera.

Kore poređajte na radnu površinu tako da se preklapaju, ali ne u potpunosti, već jednom trećinom.

Kore moraju biti premazane nečim u tanjem sloju, pa uljem ili skoro otopljenim maslacem premažite kore.

Poređajte kupus i luk po korama, ali pazite da ne preterate sa filom, kako ne bi kipelo.

Uvijajte koru sleva nadesno i potom je uvijte ili podelite na pet do šest štangli.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-ak minuta ili dok ne dobije zlatnu nijansu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Burek je i sa sirom: Šta buregdžije iz Sarajeva misle o srpskim varijacijama bureka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti